KOCAELİ / İZMİT - Tavşantepe Anaokulu

YAŞLANINCA BİZ

Okulumuz öğrencileri ile çeşitli etkinlikler ve dramalarla yaşlılar haftasını kutladık.

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ ve ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ

1.Dünya Savaşı sırasında 18 Mart 1915 tarihinde Osmanlı İmparatorluğu'nun Mustafa Kemal Atatürk'ün komutanlığında zaferiyle sona eren Çanakkale Deniz Savaşları'nın anıldığı gündür.

Başta Çanakkale olmak üzere tüm Türkiye'de resmî makamlarca çeşitli programlarla kutlanmakta ve ölen Türk askerleri anılmaktadır.

Bu amaçla 109. Yılını okulumuz öğretmen ve öğrencilerimizle, Zaferi kutladık, Şehitlerimiz andık.

HOŞGELDİN RAMAZAN

ramazan ayı gelişi ile ilgili sınıf çalışmamaızı sergiedik.

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ

ÇOCUĞUMLA TÜRKÜMÜZ İSİMLİ ÇALIŞMAMIZ

07.03.2024-08.03.2024 tarihleri arasında Ana Sınıfı -A ve Ana Sınıfı- C şubeleri öğrencileri ve anneleri ile  Milli Öğeler İçeren Şiir ve Şarkıların Öğretilmesi Faaliyeti kapsamında “ÇOCUĞUMLA TÜRKÜMÜZ” adlı program hazırlanmış ve uygulanmıştır.

Her anne çocuğuyla daha önceden sevdikleri ya da beğendikleri bir türküyü seçti. Türkünün varsa hikayesini öğrenip türküyü ezberleyip sahnede çocuğuyla birlikte uygun dekor ve kareografi ile diğer anne ve çocuklara sundular.

-         Türk kültürüne ait yöresel değerlerin kazandırılması

-         Çocukların kelime haznesini geliştirmelerini desteklemek

-         Anne çocuğun birlikte kaliteli zaman geçirmesi

-         Bir topluluk önünde kendini ifade edebilme yeteneği kazandırmak

-         Heyecan ve stres gibi duygularla baş edebilme yeteneğinin desteklenmesi hedeflenmiştir.

KIYMET DURAN                              SİMGE ATAMAN

Okul öncesi öğretmeni                       Okul öncesi öğretmeni

BÜYÜYÜNCE BEN

Inci Taneleri sinifi okul öncesi öğrencilerinin meslekleri ve bu mesleklerin oluşturduğu önemi kavramaları adına çeşitli meslek gruplarının tanıtım çalışmaları yapıldı.

Bu etkinlikteki amaç her mesleğin çalışma alanıyla ilgili çocukların fikir sahibi olmalarını sağlamak ve polis, doktor, itfaiye ,kaptan,ressam,aşçı,fırıncı,deniz kaptanı gibi çok çeşitli meslek gruplarının günlük yaşamda dikkat edilmesi gereken faydalı bilgiler sunmalarını sağlamaktır.Ayrica cocuklara gelecekte olmak istedikleri meslekler gibi giyinme fırsatı da sunulmuştur

ATIKLAR

Doğada kendiliğinden kurumuş dal ot ağaç vb parçalar ile çalışmamız.

Tavşantepe Anaokulu  öğrencilerimiz ile 2024 yılı

bir kış masalı çalışmamız.

SİMGE ATAMAN

İZMİT ROTARY KULÜP OKULUMUZU ZİYARET ETTİ

İş ve meslek insanlarının, tanışıklık ve dostluk platformunda bir araya gelerek oluşturdukları, yaşadıkları bölgelerden başlamak üzere, insanlığa hizmet etmek amacıyla projeler üreten ve bunları gerçekleştirmek için maddi kaynak sağlayacak fonları da yaratan ve geliştiren uluslararası sosyal bir hizmet kuruluşu olan İzmit Rotary Kulübü, Anaokulumuz öğrencilerine oyuncak ve kırtasiye, İlkokul öğrencilerimize de kırtasiye yardımında bulunmak için okullarımızı ziyaret ettiler.

Bu nedenle, Kulüp başkanı Teoman CESUR’a, katkıları nedeniyle katılan diğer katılımcılara teşekkürlerimizi iletiyoruz.

AİLE KATILIM ETKİNLİĞİ

Sevgi kelebeklerinin aile katılımı sonbahar mevsimini öğrendik.

KIZILAY HAFTASI

Kızılay haftası etkinlikleri ile ilgili olarak etkinliğimizi gerçekleştiredik.

KIZILAY YARALARI SARIYOR

DÖNE KILINÇ

CUMHURİYETİMİZİN 125.YILINDA ACMAK UZERE ZAMAN KAPSULU HAZIRLADIK.

İnci taneleri sınıfı

UMARIM O GUNLERE BU DUYGULARLA DAHA COSKULU ULAŞIRIZ

SİMGE ATAMAN

CUMHURİYETİN 100. YILI

Tavşantepe Anaokulu öğrencilerimiz ve velilerimizle etkinlik hazırlama çalışmalarında bu defa

CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINI KUTLAMA konusun seçtik. Bu amaçla öğrenci ve velilerimizle birlikte 100. yılımıza yakışır etkinlikleri birlikte çalışarak gerçekleştirdik.

Velilrimize katılım ve destekleri için teşekkürler.

Rukiye YÜCEL

Döne KILINÇ

Simge ATAMAN

Tavşantepe Anaokulu B şube

Öğrencilerimzi ile sütün yolculuğunu öğrendik. Süt sağmaktan yoğurt yapımına kadar.

Yoğurtlarımız hazır. Ellerimize sağlık. Yiyenlere afiyet olsun.

Rukiye YÜCEL

Okul Öncesi Öğretmeni

Eyl

Tavşantepe Anaokulu C sınıfımız olarak Domates dikimi yaptık.

Domateslerin nasıl ekilip büyüdüğü yetiştirildiğini anlamaya çalıştık.

KIYMET DURAN

Okul Öncesi Öğretmeni

Eyl

İzmit Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere verilen kırtasiye yardımı yapıldı.

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak adına verdiği desteklerle öğrencilerin nitelikli eğitim ihtiyacına cevap verebilmek adına sosyal destek uzmanlarınca yapılan değerlendirmeler sonucu uygun bulunan ihtiyaç sahibi ailelere kırtasiye malzemesi desteği sağlamaya devam ediyor. Bu kapsamda anaokulumuzu ekibiyle birlikte ziyaret ederek öğrencilere çanta ve kırtasiye desteğini sundular. İzmit Belediyesi Başkan ve ekibine katkıları için teşekkür ediyoruz.                                                               21.09.2023